Lyssna                          

Kontakt                       

Boka pianolektion

 

Jane Levkovskaya – pianist & pianolärare i Stockholm

Från Irkutsk i Sibirien till KMH i Stockholm

Mitt namn är Jane Levkovskaya, jag är en rysk pianist och sångerska bosatt i Sverige. Jag  är en professionell pianist utbildad på KMH (Kungliga Musikhögskolan) i Stockholm. Under min tid på KMH har jag spelat med och tagit lektioner av Sveriges mest framstående musiker. Jag är en diplomerad jazzpianist och har en klassisk rysk skolning i bakgrunden. Jag kommer från en stad som heter Irkutsk och ligger runt 3000 mil från Moskva. All min familj bor fortfarande i Irkutsk medans jag flyttade därifrån ensam för att studera jazz piano i Stockholm. Jag har gått en 7-årig musikskola för barn och en 4-årig klassisk pianoskola i Irkutsk, Ryssland. Rysk pianoskola är välkänd för sina traditionella metoder och jag är väldigt tacksam att jag har fått grundundervisning i klassisk musik i Ryssland, för det har gjort mig till en kunnig pianolärare och det uppskattas främst av mina pianoelever.

Kandidat i jazzpiano från KMH

Jag har konstnärlig kandidatexamen i jazz piano från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, 2013. KMH har varit en viktig del av mitt yrkesliv. Som kvinnlig jazzmusiker, instrumentalist har jag fått kunskap som hjälpte mig att jobba som pianist i både med musik och underhållning i Sverige. Under 4 - årig musikerutbildning har jag fått chans att samarbeta med etablerade svenska musiker och lärare som Ove Lundin, Joakim Milder, Marie Bergman, Louise Hoffsten, Pål Svenre, Peter Lundblad. Jag framträdde som jazzpianist på Fasching, Spejaren, Tyresö Jazzklubb, Lilla Hotellbaren, Hotell Hellsten mm. Jag har även fått jobba som barpianist på hotell Ibiza, Teneriffa, Cypern, Spanien Jag är en jazz pianist med flerårig erfarenhet av ensemblespel i olika format. Som första steg i min karriär som yrkespianist har jag spelat i ett stort antal band och ensembler som jazz trio, klassisk trio, jazz storband, orkester, coverband. Vid olika tillfällen har jag även varit inblandad som ackompanjatör och repetitör. Jag har spelat piano, keyboard, synt i olika stilar som Jazz, rock, pop, latin, salsa, bossa nova, musikal, funk, rock n roll, blues, gospel, folk, visa, filmmusik, schlager.

Pianist på fartyg och hotell

Jag har varit anställd som showpianist och pianobar artist på svenska och internationella kryssningsfartyg som Crystal Serenity (USA), Thomson Cruises (UK), Silja Line (Sverige) osv. Att arbeta som live musiker i Stockholm är väldigt krävande. Därför har jag som pianist har jobbat mycket utomlands och har inte bara blivit mer erfaren pianist utan också sångerska och showbands pianist. Jag har testat mig som musiker i teater och i pianobar, har lärt mig att jobba med musikunderhållning. Som yrkesmusiker rör jag mig fritt mellan olika musikgenrer och medverkar ständigt i ett flertal olika projekt inom jazz, musikal, musikinspelning, komposition och musikproduktion. Under flera år har jag kontinuerligt anlitats som pianist, sångerska och artist på events och tillställningar av olika slag i Sverige och utomlands. Jag har även arbetat som studiemusiker i Sverige och utomlands och studiomusiker på ett antal digitala plattformar. Jag har jobbat som pianist för musikunderhållning av stora hotell i Sverige och utomlands på hotell som Clarion, Scandic, Hotel Tylösand, Granmelia Teneriffa, Sensatori Ibiza, Napa Mermaid Cypern.

Att jobba som pianist i hotell lobby är trevligt och givande. Man träffar nya människor och skapar goda kontakter. Ibland får jag uppdrag som hotell pianist utomlands och åker iväg att jobba i något annat land. Jag har även medverkat som pianist i musikal och musikteater på ett flertal kryssningsfartyg. Musikteater är ett magiskt ställe där artister och musiker skapar konst på scen. Jag har haft tur att vara inblandad som pianist i en av sådana föreställningar.

Yrkesmusiker i Stockholm

I Sverige anlitades för pianounderhållning i flera konferenslokaler, restauranger och festvåningar i Stockholm som Sjöfartshuset, Opera Källaren, Teater Studio Liederman, Hotel Tylösand, Engelen, Hasselbacken, Grill, Wennegren Center, Solidaritet Arena, Runö Konferens osv.

Som freelans musiker i Stockholm får man spännande och oväntade uppdrag. Idag ordnar man pianobar i någons vardagsrum och imorgon är det en stor galamiddag för 300 personer. 

Piano och sång till företagsevents

Väldigt vanligt uppdrag att vara pianist i en galleria och shopping centrum där piano underhållning är en del av någon reklamkampanj. Att samarbeta med stora Event företag är en viktig del av mitt jobb som pianist i musikunderhållningsbranschen.

Jag anlitades som pianist för musikunderhållning på företagsfester, konferensmiddagar och minglar. Musikunderhållning bokas regelbundet av stora och små företag i hela Sverige. Som företagskund prioriterar man att anställa musiker som erbjuder bra kvalitet och har en fin portfolio. Därför jobbar jag som pianist och sångerska stadigt på att hålla en hög standard på mina musikaliska insatser.

Solist i kyrkan

En väldigt uppskattad uppgift för en pianist är att arrangera en pianokonsert i en kyrka eller spela under en ceremoni. Som musiker i kyrkan har man som mål att förmedla musik med dess konstnärliga innehål till människor. Jag har medverkat flertal gånger som pianist och solist under olika ceremonier och högtider i kyrkan samt ordnat musikstunder och konserter i kyrkan. Jag framträder regelbundet som pianist under kyrkliga tillställningar i bland annat Färingsö Församling, Farsta Kyrkan, Stora Sköndalskyrka, Immanuelskyrkan, Eskellhems Kyrkliga Samfällighet, Engelbrektskyrkan.

Pianolärare i Stockholm

Att vara musiklärare och pianopedagog är en av mina största inspirationer. Jag finner mycket nöje i piano undervisning och jobbar med vuxna lika gärna som med barn. Under pianolektioner lär man sig nytt både som musiker och människa. 

Pianostudio i Solna

I många år har jag varit verksam som frilansmusiker, studiomusiker, producent, arrangör och låtskrivare. Skivproduktion, inspelning och utgivning var en del av mitt slutliga kandidatarbete på Kungl. Musikhögskolan och fortsatt att vara en del av mitt live sedan dess. Komponering av egen musik och låtskrivning berikar mig som musiker.

Samtidigt med min löpande verksamhet som professionell pianist har jag under flera års tid jobbat som pianolärare, kursledare och pianocoach för olika utbildningsarrangörer och i min egen pianostudio i Stockholm.

Jag har gedigen erfarenhet som pianolärare och en modern approach till pianohandledning. Idag erbjuder jag individuella pianolektioner & gruppkurser med olika inriktningar. Jag driver eget företag Pianist Stockholm och strävar konstant efter att utvecklas i min yrkesroll som pianist och pianolärare för att upprätthålla hög standard på mina musiktjänster. 

Idag driver en pianostudio där jag erbjuder pianolektioner och olika kurser i piano. Välkommen att besöka mig i min pianostudio i Solna!

 

 

 

 

 
Copyright © 2023 Pianist Stockholm. Alla rättigheter förbehållna.
Web Analytics